blog

Miért válassza a Moretti Forni alagút sütőt?
Moretti Forni
2025.01.30 19:36

Miért válassza a Moretti Forni alagút sütőt?
A serieT a professzionális alagút sütőt minden típusú üzlethez:kiszállítás, pékség, minőségi gyorsétterem, franchise, éttermek, pizzériák és vendéglátó-láncok, élelmiszer-kiskereskedelem és még sok máshoz ajáljuk.
A T sorozat az alagútkemencék elsőbbségét képviseli: a gyorsaság a nagy termelési teljesítményért, egyszerűség , biztonság a kategória legalacsonyabb külső hőmérsékletével rendelkező kezelő számára és technológiai hatékonyság, páratlan sütési minőség az eredmény megismételhetőség biztonságával.
A választék az elektromos vagy gázüzemű T64, T75, TT96, TT98 modellekből áll , az elért maximális hőmérséklet 320°C (608°F) a T64, TT96, TT98 és 400°C (752°F) a T75 esetében.
Energiatakarékosság : a T sorozatban alkalmazott exkluzív technológiák akár 30%-os fogyasztáscsökkentést tesznek lehetővé a P sorozathoz képest .
Az alagútsütő vagy szállítósütő előnyei között találjuk:
A belső technológiáknak és a Hőlég keverés  hatékonyságának köszönhetően a T sorozat garantálja a maximális minőséget és az egyenletes sütést .
Sokoldalúság : a pizzán kívül sokféle termék süthető és melegíthető: szendvics, bagel, tortilla, perece, croissant, pain au chocolat, fagyasztott péksütemények, hús, hal, zöldség és még sok más.
Kompaktság : a sütő kis méretei megkönnyítik a elhelyezést még a minimális helyigényű helyiségekben is. Ezenkívül a STEP és RETURN funkciók lehetővé teszik a nem folyamatos sütési ciklusokat vagy a szalag kettős áthaladását , ami különösen hasznos korlátozott helyeken.
Testreszabás : akár három azonos modellű sütőt egymásra rakhat kéménycsatlakozás nélkül, és kombinálhatja a modelleket, hogy megfeleljen a hely igényeinek.
Hány terméket sűthet alagút sütővel?
A modelltől és a főzőkamrától függően az óránkénti termelékenység változó:
T64 sorozat : 25 pizza/h standard átmérő 33 cm és 10 tálca/h (60x40 cm)
T75 sorozat : 48 pizza/h standard átmérő 33 cm, 25 pizza/h átmérő 45 cm és 22 tálca/h (60x40cm)
TT96 sorozat : 100 pizza/h standard átmérő 33 cm, 38 pizza/h átmérő 45 cm
TT98 sorozat : 125 pizza/h standard átmérő 33 cm, 48 pizza/h átmérő 45 cm és 54 tálca/h (60x40cm)
TT98-L sorozat : 250 pizza/h standard átmérő 33 cm és 96 pizza/ h átmérő 45 cm
TT98-XL sorozat : 375 pizza/h standard átmérő 33 cm és 144 pizza/h átmérője 45 cm
Tiszta technológiai kialakítás:
Racionalizált kezelőpanel és minimális fogantyú a teljes méretek csökkentése érdekében .
A fekete szín, amely a BlackBar Design logóban is megjelenik, a termékcsalád ikonikus eleme : rozsdamentes acélt. Gyorsan eltávolítható a tisztítási műveletek megkönnyítése érdekében.
A TT mozaikszó kifejezi a 2 sütő fogalmát egyben: TT96 és TT98 , ezek az egyetlen modellek a világon, amelyek Quadra Temp™ technológiával rendelkeznek , a forradalmi technológia, amely továbbfejleszti az exkluzív Dual-Temp® szabadalmat, lehetővé téve a beállítást és a megkülönböztetést. akár négy különböző hőmérséklet: négy szonda, amelyek a felső és alsó bejáratnál és kilépésnél vannak elhelyezve, azonnal figyeli a hőt a sűtés minden pillanatában.
Indukció műkődésének szabálya
Berner
2025.01.22 19:54
Indukció műkődésének szabálya

Mit jelent indukciós főzés fogalma?

Az indukciós főzőlapon történő főzés teljesen eltér a hagyomás főzés technikájától, technológiájától. Itt a hő közvetlenül az edényben keletkezik. A keramikus főzőlap mindössze azt a felületet adja, amely szükséges ahhoz, hogy az edényünket elhelyezzük rajta, hőátviteli jellege nincs. A generátor (áramátalakító) 50 Hz frekvenciájú váltóáramot termel, mely 25 000 Hz frekvenciájú rezgőárammá válik. A magas frekvenciájú áramot a réz indukciós tekercsbe vezet, az un. induktórba, amely változó mágnesmezőt hoz létre. Ez azt eredményezi, hogy az elektronok áramlása az edény ferromágneses alja felé indul. (Elektromágneses rezgések) s ezáltal  azt felmelegíti.

Ha az edénykészletünket (fazékokat illetve serpernyőket) ellenőrizni szeretnénk, hogy az indukciós főzéshez alkalmazhatók-e, csak egy mágnesre van szükségünk, melyet az edény alá kell helyezni. Ha a mágnes a fenékre tapad, ez azt jeleni, hogy edényünk alkalmas az indukciós főzőlapon való főzésre.

Figyelem, nagyon fontos!  Az indukciós mezőre kerülő edényünket úgy kell kezelni, mint egy adott szisztéma fontos elemét, annak elválaszthatatlan részét. A szisztéma csak együttesen alkalmazható, mint  a sportkocsiknál a gumiabroncsok. Nagyon sok, látszólag indukciós edényt, fazékot lehet kapni olcsón különböző gyártóktól, kereskedőktől, amely látszólag mágneses hatású, mégsem használ a berendésünk, főzőlapunk megfelelő működéséhez. Meg sem közeliti.

a kiváló minőségű, certifikációval rendelkező edényeink minőségével. A nem megfelelő edény vagy fazék esetében növelni kell a teljesitményt, a teljesitmény valamimt a hő állandó szinten való tartása gyakran nem biztositott, vagy csak  korlátozott mértékben. 

 

Minden egyes edény, fazék vagy serpenyő, mely készletünket képezi a professzionális konyha legmegfelelőbb kellékei úgy minőségileg, mint teljesítmény szempontjából, és a főzés minden egyes funkciójában optimálisan teljesít.

 

Az indukciós főzőlapos főzéssel  elérhető  előnyök:

 

 

  • AZ ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Nem számít az edény mérete, használjunk bátran a főzőlaptól kisebb méretű edényt, ez nem fog energiaveszteséget okozni. Ugyanis a hő csak az edény aljában képződik, mindössze ez a felületi rész melegszik fel. Ha az edény lekerül a mágneses mezőről, nincs rajta  egyetlen edény sem, a főzőlap képes automatikusan csökkenteni az energiafelhasználást a minimális értékig.

 

  • GYORSASÁG

A főző mezőt nem kell melegíteni, ugyanis a hő keletkezésének helye az edény alja. Az ételmelegítés és főzés folyamata sokkal rövidebb mint a nyilt lángon gáztűzhely esetén.

 

 

  • MUNKAKÖRÜLMÉNYEK:

Megégetés veszélye itt szinte nem létezik, mert a főzőzóna nem forró, csak közvetlenül az edény anyagában fejleszti a hőt. Itt egyedül a főzőlapról lekerülő edény alja vihet át hőenergia. Az elektromos főzőlapok még edénnyel nem fedett részei is ontják a hőt, ami égési sérüléseket okozhat. A teljesítmény beállítása százalékra pontosan beállítható, takarékoskodunk a főzés során, elkerülhetjük a leégést és az étel tűlfőzését. 

Az indukciós főzőlapokat és az edényeket gyártó Cég gyakran emlegeti, hogy az indukciós főzési rendszer a harmadik generációt képezi, és egyre keresi az újabb és újabb megoldásokat, amivel a Piacra kerülhet. Az indukciós főzőkészülékek csak megfelelő Minőségi Bizonyítványokkal kerülhetnek forgalomba, ami tanúsitja azt, hogy a használata biztonságos úgy műszaki mint hálozati szempontból. Biztosított a hozzá tartozó megfelelően hozzáalakított edénykészletek sorozata. Csak ezek használatának van értelme, mert ezáltal a főzési folyamat lényegesen felgyorsúl, és eredményesebb. Pl. az edény alján lévő aluminium réteg biztosítja a hőnek egyenletes elosztását.

 

 

 

Idén januárban a magyar kormány támogatást jelentett be mikrovállalkozásokként működő hentes üzletek számára aminek célja, hogy fennmaradásukat segítség, működésüket megőrizzék vagy éppen magasabb színvonalon hozzáférhetővé tegyék ebben a mindenki számára nehéz gazdasági helyzetben ahol ők a szűkebb profiljuk miatt kifejezetten nehéz helyzetben vannak a növekvő energiaköltségek, az elszálló infláció és az ársapkás termékek miatt. Hiszen a kis hentesüzletek rövid ellátási láncokat hoznak létre és erősen hozzájárulnak az élelmiszerbiztonsághoz. Emellett munkát is biztosítanak a környéken élőknek igy támogatásuk kritikus fontosságú Magyarország számára.  

Energitakarékos hűtés megfizethető áron.

Ön ügyeljen, mivel tölti meg a készüléket. Mi pedig minden másra.

Hűtőkészülékeink mindig előkelő helyen szerepelnek. Ez nem csak az energiahatékonyságra érvényes

Hatékonyság bajnokaink valódi mindentudók. Csekély energiafogyasztásuk mellett pontot szereznek alacsony zajkibocsátásukkal, hogy több helyet biztosítanak az élelmiszereknek, hosszú élettartamukkal, teljesítmény-tartalékaikkal, optimális helykihasználtságukkal és abszolút megbízhatóságukkal a mindennapokban.A hatékonyság során nem csak egy tényezőre figyelünk, hanem egyszerre többet is szem előtt tartunk. Készülékeink minden eleme megfelelően és harmonikusan illeszkedik egymáshoz, a hatékonyság, fenntarthatóság, kényelem vagy költségek szempontjából is optimális eredményekre törekszünk.

Liebherr, ipari hűtéstechnika kínálata

Minden amit a prémium minőségű, Liebherr ipari hűtéstechnikai termékeiről tudni érdemes. Mi a gyártó szerepe a szegmensben, milyen típusú termékek érhetőek el kínálatukból?

Miért válasszunk Liebherr termékeit?

Minden a lágyfagylaltgépről! Mi a működési elve, miért is hasznos és mi a vásárlásának megtérülése?

Fagylalt, egy édesség amely a világ minden országában egységesen kedvelt különlegesség. Cikkünk elemzi, hogy jelen helyzetben mennyire érdemes lágyfagylaltgépet üzletünk profiljába bevonni és milyen megtérülést várhatunk. Pontosan mi is az a lágyfagylaltgép, miért éri meg jobban értékesíteni mint a hagyományos fagylaltot és hogyan tudja előállítani a krémes finomságot. Vásárlásra elhatározás megszületett, de információ hiányában nem tud dönteni? Segítünk kiválasztani az Ön egyedi igényei számára a megfelelő készüléket.

Lángossütő, kürtöskalács sütő, fánksütő kocsi engedélyeztetése

Lángossütő, fánksütő, kürtöskalács sütő kocsi engedélyeztetésének feltételei és eljárásai. A nyári szezon közeledésével több vendéglátóegység és vállalkozó tervez külső kiszállítási egységet létesíteni, turisták által frekventált helyen. Legyen szó akár ideiglenes bódéról, kocsiról, autóról vagy büféről a szabályok alapjai azonosak. Cikkünk a lángossütő-fánksütő és kürtöskalács  sütő kocsi létesítmény specialitással foglakozik,  szükséges kiépítettségtől a felügyeleti szervek jóváhagyásáig.

A GasztroTervezés Kft. legújabb partnere STUDIO54 s.r.l. Minőség az ipari hűtéstechnika világában!

Szakmai, ipari hűtéstechnikai STUDIO54 gyártó és a jól ismert cégek termékeinek különbsége Magyarországon. Mi az ami igazán meghatározza a szakmaiságot az egyszerű darabos gyártástól? 

Komplett látványkonyha tervezés, kivitelés és a hozzá kapcsolódó termékek gyártása. Cikkünk betekintést nyújt az ipari konyhatechnológia prémium világába. Cikkünk a STUDIO54 vezetőségével készített interjúra épül.

VENDÉGLÁTÓ ÜZLETEK TERVEZÉSI ÉS ENGEDÉLYEZTETÉSI ELJÁRÁSAI

Manapság több vendéglátós tervez étteremfejlesztést, illetve induló vállalkozó étteremnyitást. A bürokratikus eljárások útvesztője és a szükséges engedélyek megismerése még a legtapasztaltabbaknak is kihívást jelent. Blogbejegyzésünk néhány támponttal szolgál az induló vendéglátóegységek engedélyeztetéséhez, szükséges okmányokra és a szabályos kiépítettségre.