blog

A GasztroTervezés Kft. legújabb partnere STUDIO54 s.r.l. Minőség az ipari hűtéstechnika világában!

2021.05.12 11:37
A GasztroTervezés Kft. legújabb partnere STUDIO54 s.r.l. Minőség az ipari hűtéstechnika világában!

Szakmai, ipari hűtéstechnikai STUDIO54 gyártó és a jól ismert cégek termékeinek különbsége Magyarországon. Mi az ami igazán meghatározza a szakmaiságot az egyszerű darabos gyártástól? 

Komplett látványkonyha tervezés, kivitelés és a hozzá kapcsolódó termékek gyártása. Cikkünk betekintést nyújt az ipari konyhatechnológia prémium világába. Cikkünk a STUDIO54 vezetőségével készített interjúra épül.

Az ipari konyhatechnológia hűtéstechnikai trendjei

Az elmúlt 15 évben az ipari konyhatechnológiai piac, más szegmensekkel együtt rendkívül nagyot változott. A sok esetben rendkívül ár érzékeny piac jobban beszűkült, ügyfelek számára az információk egyszerűbben és gyorsabban elérhetőek, kereskedők számára a verseny kiéleződött.

A kereslethez igazodva a kínálat megváltozott. A legnagyobb és a legnépszerűbb európai gyártók többsége rákényszerült a távoltkeleti alkatrészimportra, jobb esetben mára a neves gyártóktól már csak „európai összeszerelésű” termékeket vásárolhatunk. Természetesen ezeknek a termékeknek a többsége nem fog tovább működni 7-8 évnél, alkatrész ellátottságuk Távol-Keletről nem biztosított és az összeszerelés-anyagok minősége az idő múlásával egyre jobban megmutatkozik.

Minőség az ipari hűtéstechnika világában

A „minőségi hűtéstechnikai gép” és a Távol-keleti készülék különbsége az átlag felhasználó számára nem szembetűnő.

Mikortól is nevezhetünk egy készüléket minőséginek? Két apró adattal már biztosak lehetünk benne, hogy legalább közép-felső szintű készüléket vásárolunk. Első lépésként abban már biztosak lehetünk, ha az ipari hűtő-fagyasztó készülék külső és belső borítása AISI304 rozsdamentes acélból készült, akkor nem ECO széria. Hiszen ez a rozsdamentes acélfajta az egyik legdrágább és legjobb minőségű, akár 15-20% különbség is lehet árukban az AISI430-AISI202 típusokhoz képest. Nézzünk utána a készülék energia tanúsítványának és klímaosztályának. Biztosak lehetünk benne, hogy minél jobb minőségű egy készülék annál energiatakarékosabb és a gyártó vállalja a +43°C-65%RH topikális hőmérséklet mellett a szükséges működési hőmérsékletet.

Mit lehet tudni a STUDIO54 cégről?

Első benyomásra nincs nagy különbség a régóta Magyarországon jelen lévő hűtéstechnikai gyártók és a SUDIO54 között. 100% olasz gyártmány, több tízéves tapasztalattal, minőségi anyagokból készült termékek. Különlegességük egészen máshonnan ered.

Mi a STUDIO54 és többi neves Olasz ipari hűtéstechnikai gyártók különbsége?

A hűtéstechnikai gyártók darabos eladásra építik a profiljukat. Egyszerűen működő rendszer, mennyiségi gyártási terv alapján elkészül, utána úgy kapja meg a vevő. Nincs lehetőség módosításra, egyedi elképzelések megvalósítására. Költséghatékony módszer, de nem a minőség kárára. Ebben a rendszerben készült termékek letakarják a piac legnagyobb részét.

A STUDIO54-nek is megvan ez a széria szegmense. Legegyszerűbb, vevőnek nincs különleges igénye a készülékre. Például egy 700 literes ipari hűtőszekrényre akkor az elérhető rövididőn belül, úgy ahogy a gyártási terv kalibrálva van.

Viszont másik szegmensben teljesíti a vevők egyedi hűtéstechnikai igényeit. Szükség van rá, ha az üzlet kialakítása, belső tér egyéni formája, kiállások megkövetelik. Természetesen a kiszolgálótérben a design az egyik legfontosabb, STUDIO54 belsőépítészeti elképzelésekhez is igazodik. Olyan vendéglátó egységben, ahol nem vagy kevésbé számítanak visszatérő vevőkre (például repülőtér) ott leginkább a vendég a vizuális benyomásaira hagyatkozik. Profi bemutatással, megvilágítással, figyelemfelkeltéssel lehet csak vásárlókat csalogatni. Itt természetesen a szériagyártású termékek háttérbe szorulnak, legtöbb ipari hűtéstechnikai gyártóhoz csak igazodni tudnak a mérnökök. Ez kicsit olyan, mintha a „nyúl vinné a puskát”.

A hűtéstechnikai gyártókkal szemben, Olaszországban a STUDIO54 vállalja a komplett tervezést, kivitelezést, felmérést, gyártást, beüzemelést. Ügyfelei a gondolattól kezdve, végeredményképpen kulcsra készen tudhatják a vendéglátó egységüket.

A GasztroTervezés Kft. vállalja az egyedi hűtéstechnikai készülékek, belső építészeti terv készítését. Egyedi igényeknek megfelelően, STUDIO54 a gyártását a legjobb minőségben.

Az alábbiakban be szeretnénk mutatni partnerünk néhány látványos projektjét.

Mestre Hybrid Tower – Velence közelében

A toronyház legfelső emeletén található Sushi étterem kifejezetten látványosra sikerült. Célirányosan látványfőzésre berendezett étterem, sziget rendszerű kialakítása profizmusról is nyíltan árulkodik. Az egyedi tervezésű neutrális pult, hűtött munkaasztal mellet beépítésre került STUDIO54 saját gyártású sokkoló hűtője.

Termini központi vasútállomás - Róma

 A pályaudvar első emeletén, szintúgy egy Sushi étterem került kialakításra. Tervrajzokra pillantva, még a laikusok számára is egyértelmű a komoly mérnöki munka, nem is beszélve a gyártási kihívásról. Az étteremnek nincs egy szabályos-egyenes pontja, kiszolgálótérben egy szériában gyártott készüléke. Szakmai szempontból is lenyűgöző, világon párját ritkító vendéglátó egység.

Cukrász iskola – Izrael

Előbbiekhez képest, kevésbé fantáziamozgató. A belső tér nyújtotta funkcionalitás maximális kihasználására lett fektetve a hangsúly. STUDIO54 által gyártott hűtéstechnikai gépekkel és egyedi neutrális pulttal (középen) lett berendezve. Strapabírásának a diákseregek munkája és forró izraeli klíma sem jelenthet akadályt.