Csokoládé szökőkút - 5 szintes tulajdonságai
- Gyártó: Hendi
- Méret: ø370x840 mm
- Teljesítmény: 230V 0,3 kW
- Minimum csokoládé kapacitás: 2,5 kg.
- Maximum csokoládé kapacitás: 8 kg.
- Rozsdamentes acél ház
- Garancia: 1 év
Esztétikusan formatervezett csokoládé szökőkút. Kizárólag melegítésre alkalmas 110°C-ig, előfőzött csokoládé beletöltése szükséges! Egyszerűen használható, külön kapcsolóval a forgatómotorhoz és melegítő termosztáthoz.
Csokoládé szökőkúthoz recept/készítés módja, 8000gr csokoládéhoz:
- Tegyük az összetördelt csökoládét (fekete vagy tej, adalékos csokoládét használni tilos) egy hőálló edénybe
- Egy másik edényben melegítsünk fel vizet ~60°C környékére, ne forráspontig!
- Tegyük bele a csokoládés edényt a vizes edénybe
- Kevergessük ameddig a csokoládé teljesen el nem olvad. Ne adjunk hozzá vizet vagy tejet.
- A csokoládénak sűrű, joghurthoz hasonló állagúnak kell lennie. Abban az esetben, ha sűrűbb adjunk hozzá egy kevés növényi olajat.
- Kapcsoljuk be a készüléket 80°C-ra és hagyjuk 3-5 percet melegedni
- Töltsük bele a csokoládét a készülékbe
- Mártogatáshoz használjunk mindig lehűtött, száraz gyümölcsöt. A nedves, szobahőmérsékletű gyümölcsön sokkal nehezebben szilárdul meg a csokoládé.